استعلام
چنانچه دادگاه بدوی به عنوان شعبه صادرکننده حکم قطعی در اجرای ماده 50قانون مجازات اسلامی ،به
درخواست دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری مدت تعلیق را به جهت عدم تبعیت محکوم از دستورهای دادگاه
افزایش دهد یا لغو کند ،آیا رأی صادره قطعی است یا قابل تجدیدنظرخواهی میباشد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
افزایش مدت تعلیق یا لغو قرار تعلیق در اجرای مقررات ماده 50قانون مجازات اسلامی مصوب 1392به علت
عدم تبعیت محکوم از دستورهای دادگاه بدون عذر موجه در مدت تعلیق ،صرف ًا یک تصمیم قضایی در حوزه اجرای
آراء است و رأی به مفهوم اصطلاحی آن تلقی نمیشود؛ لذا موضوع تجدید نظرخواهی نسبت به آن نیز منتفی است
و در تبصره 2ماده 427قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392نیز از جمله قرارهای قابل تجدید نظر ذکر نشده
است.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه