مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۹۸۹

تاریخ نظریه:

استعلام

رسیدگی به دعوای اعسار از پرداخت وجه موضوع اجرائیه ثبتی در خصوص مهریه در صلاحیت دادگاه عمومی حقوقی است یا دادگاه خانواده؟

پاسخ اداره کل حقوقی

برابر تبصره 3بند »ب« ماده 113قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی ،اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1395چنانچه متعهد سند لازمالاجرا مدعی اعسار باشد ،میتواند با رعایت قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394دادخواست اعسار خود را به مرجع قضایی صالح تقدیم کند .از سوی دیگر به موجب بند 6ماده 4قانون حمایت خانواده مصوب 1391مطالبه »مهریه« از جمله دعاوی داخل در صلاحیت دادگاه خانواده است و ادعای اعسار از پرداخت مهریه موضوع سند اجراییه نیز با توجه به اطلاق بند 6ماده 4یادشده در صلاحیت دادگاه خانواده است. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۹۸۹ مورخ ۱۳۹۹/۰۷/۱۶ | مرکز حقوقی راهبرد