مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۹۸۸

تاریخ نظریه:

استعلام

سؤال :آیا پرداخت دیه به میزان تقصیر تغلیظ میشود یا خیر؟

پاسخ اداره کل حقوقی

ماده 555قانون مجازات اسلامی مصوب 1392حکم تغلیظ دیه در قتل اعم از عمد و غیر عمد را حاکم دانسته است و در فرض استعلام که قتل شبه عمد در ماه حرام واقع شده و مرتکب به میزان ده درصد مسؤول شناخته شده است ،تغلیظ دیه به میزان سهم مذکور محاسبه خواهد شد. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۹۸۸ مورخ ۱۳۹۹/۰۷/۱۵ | مرکز حقوقی راهبرد