استعلام
با توجه به مفاد ماده 24قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394و تبصره 2ذیل این ماده ،آیا
ساختمان در حال احداث جزء مستثنیات دین محسوب میشود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
اموال مشمول مستثنیات دین همانگونه که در صدر ماده 24قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394
تأکید شده است ،حصری و استثنایی بوده و قابل تسری به دیگر اموال محکومعلیه نیست و با عنایت به اصل
استیفای دین و محکومبه ،مستثنیات دین را باید محدود و مضیق تفسیر کرد .مطابق بند »الف« ماده 24این قانون،
منزل مسکونی در شأن محکومعلیه در حالت اعسار ،جزء مستثنیات دین است و منظور از منزل مسکونی ،محلی
است که قابلیت سکونت محکومعلیه و افراد تحت تکفل او را داشته باشد؛ بنابراین ساختمان در حال ساخت که
تکمیل نشده است ،منزل مسکونی تلقی نمیشود تا جزء مستثنیات دین باشد.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه