استعلام
در پروندهای حکم به ثبت رسمی واقعه ازدواج موقت به جهت باردار شدن زوجه و تولد فرزند مشترک صادر شده
است؛ اما به دلیل عدم مراجعه طرفین در مدتی که ازدواج منقطع اعتبار داشته است ازدواج ثبت رسمی نشده است
و زوجه سابق پس از انقضاء مدت ازدواج موقت ،اجرای حکم قطعی را درخواست کرده است .آیا این دادنامه
قابلیت اجرا دارد؟ توضیح آنکه برای فرزند مشترک شناسنامه اخذ شده است.
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به اطلاق صدر ماده 21قانون حمایت خانواده مصوب 1391و فلسفه تقریر حکم بند یک این ماده که از
جمله حمایت از کودک متولد از رابطه زناشویی در ازدواج موقت است و همچنین با عنایت به لازمالاجرا و دائمی
بودن اعتبار احکام قطعی صادره از مراجع قضایی؛ مگر در موارد مصرح قانونی نظیر حکم مقرر در ماده 33قانون
یاد شده ،حکم دادگاه مبنی بر ثبت نکاح موقت به سبب بارداری زوجه به قوت و اعتبار قانونی خود باقی است و
عدم ثبت آن درمدت بقای ازدواج موقت ،بر قابلیت اجرای حکم مذکور پس از این مدت خدشهای وارد نمیکند و
زوجه میتواند به استناد آن ،ازدواج موقت سابق را به ثبت برساند؛ هرچند برای فرزند مشترک شناسنامه اخذ شده
باشد.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه