استعلام
با توجه به ماده 1206قانون مدنی آیا زوجه حق مطالبه نفقه آینده را دارد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
اولا ،با توجه به صراحت ماده 1206قانون مدنی ،مبنی بر استحقاق زوجه برای اقامه دعوا بابت نفقه گذشته ،صدور
حکم به پرداخت نفقه آینده صحیح نیست .ثانیا ،در خصوص حکم مقرر در ماده 47قانون حمایت خانواده مصوب
1391دادگاه بدون صدور حکم به پرداخت نفقه ،صرفاً میزان و ترتیب پرداخت را تعیین و اعلام میکند و صرف
لا احراز
این امر به معنای صدور حکم به پرداخت نفقه نیست تا مستلزم احراز تمکین زوجه در آینده باشد و اصو ً
امری برای زمان آینده ،در زمان صدور رأی امکانپذیر نیست.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه