استعلام
آیا پس از فوت شخص به دیون وی خسارت تأخیر تأدیه تعلق میگیرد به عبارت دیگر آیا دادگاه در جهت محکومیت
ورثه به پرداخت اصل دین از محل ترکه متوفی میتواند آنان را به پرداخت خسارت تأخیر تأدیه موضوع ماده 522
قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1379از محل ترکه محکوم کند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
-1خسارت تأخیر تأدیه نسبت به محکومٌبه مالی تا زمان اجرای حکم قابل محاسبه است ،مگراینکه در این فاصله
محکومٌله در اجرای دادنامه تعلل کرده باشد که در این فاصله محاسبه خسارت تأخیر تأدیه مجوز قانونی ندارد.
-2مطابق ماده 31قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356با فوت محکومٌعلیه ،عملیات اجرایی تا زمان معرفی
ورثه متوقف میشود و چون محکو ٌمله باید وفق این ماده به وظیفه قانونی خود عمل کند ،لذا در صورت معرفی ورثه
محکومًعلیه توسط محکومٌله ،خسارت تأخیر تأدیه تا زمان اجرای حکم قابل محاسبه است؛ اما چنانچه محکومٌله به
وظیفه قانونی خود عمل نکرده باشد ،خسارت تأخیر تأدیه از تاریخ فوت قابل محاسبه نیست.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه