استعلام
چنانچه سند رسمی خودرو به نام دارنده پلاک نباشد و دارنده پلاک به موجب سند عادی خودرو را بفروشد ،آیا میتوان
وی را محکوم به تنظیم سند رسمی به نام خریدار کرد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه مشهور به برگ سبز خودرو صادر شده از اداره راهنمایی و رانندگی ،طبق قسمت اخیر
ماده 1287قانون مدنی در زمره اسناد رسمی محسوب میشود؛ ولی نظر به اینکه مطابق ماده 29قانون رسیدگی به
تخلفات رانندگی مصوب 1389نقل و انتقال خودرو به موجب سند رسمی تنظیمی در دفاتر اسناد رسمی انجام میشود،
لذا ملاک مالکیت خودرو در مراجع رسمی ،سند مالکیت رسمی نقل و انتقال تنظیمی در دفاتر مذکور است و منتقلالیه
برای احراز مالکیت خود ناگزیر از ارائه سند رسمی انتقال است .بنابراین در فرض سؤال که سند رسمی خودرو به نام
شخصی غیر از خوانده )دارنده پلاک( است ،صدور حکم بر الزام خوانده مذکور به تنظیم سند رسمی انتقال ممکن نیست.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه