مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۹۲۱

تاریخ نظریه:

استعلام

در جرایم مربوط به قانون کار ،آیا اداره کار ،تعاون و رفاه اجتماعی شاکی محسوب میشود؟ در فرضی که شاکی محسوب شوند آیا به گذشت بدون قید و شرط آنها اثر قانونی مترتب است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،در مواردی که واحدهای دولتی )ادارات و سازمانهای دولتی و کارکنان آنها( در اجرای وظایف نظارتی و قانونی خود مکلف به اعلام جرم به مراجع ذیربط میباشند )نظیر اداره کار ،تعاون و رفاه اجتماعی مذکور در فرض استعلام در خصوص جرایم موضوع فصل یازدهم قانون کار مصوب (1369چون اعلام آنها از باب انجام وظیفه قانونی است ،اعلام کننده جرم به شمار میروند و نه شاکی ،تبصره 2ماده 96و مواد 101و 203قانون مذکور مؤید این استنباط است ثانیاً ،با عنایت به مراتب مذکور پاسخ به قسمت دوم سؤال اساس ًا سالبه به انتفاء موضوع است. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۹۲۱ مورخ ۱۳۹۹/۰۷/۰۵ | مرکز حقوقی راهبرد