مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۹۰۵

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به قسمت اخیر ماده 2آییننامه تعرفه حقالوکاله ،حقالمشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری ،چنانچه حقالوکاله وکیل در قرارداد کمتر از تعرفه باشد ،آیا تمبر مالیاتی باید به میزان حداقل تعرفه ابطال شود یا بر اساس مبلغ درج شده در قرارداد وکالت؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولا ،مستفاد از ماده 2آییننامه تعرفه حقالوکاله ،حقالمشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری مصوب 28/12/1398رئیس قوه قضاییه ،فرض وجود قرارداد بین وکیل و موکل ،مبنای محاسبه پرداخت مالیات علیالحساب موضوع ماده 103قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1366با اصلاحات بعدی ،قرارداد است؛ ثانیا ،در فرضی که تعیین حقالوکاله بر مبنای آییننامه یادشده به عمل آید در خصوص دعاوی مالی بدو ًا حقالوکاله بر اساس ماده 9آییننامه یادشده محاسبه میشود و تمبر مالیاتی بر مبنای نصابهای مقرر در این ماده مورد محاسبه قرار میگیرد و در هر صورت احتساب تمبر دعاوی مالی غیرمنقول بر اساس ارزش منطقهای موضوعا منتفی است. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۹۰۵ مورخ ۱۳۹۹/۰۷/۰۲ | مرکز حقوقی راهبرد