استعلام
نظر به اینکه حسب قسمت اخیر تبصره 3ماده 26قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری مصوب 1381
کارشناسان رسمی دادگستری که به علت سه بار محکومیت انتظامی ظرف سه سال پروانه آنان تمدید نشده است،
میتوانند پس از دو سال از تاریخ لغو پروانه مجدد ًا تقاضای تمدید پروانه کارشناسی رسمی نمایند؛ مگر اینکه به
مجازات انتظامی محرومیت دائم یا موقت از اشتغال به امر کارشناسی محکوم شده باشند .خواهشمند است در پاسخ
اعلام فرمایید آیا کارشناسان رسمی که به مجازات انتظامی محرومیت موقت از اشتغال به امر کارشناسی محکوم
شدهاند ،صرف ًا در مدت اجرای حکم محکومیت موقت نمیتوانند تقاضای تمدید پروانه کارشناسی نمایند یا اینکه
برای همیشه و به طور دائم نمیتوانند تمدید پروانه را درخواست کنند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
حکم مذکور در تبصره 3ماده 26قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری مصوب 1381از نوع آثار تبعی است
که نسبت به کارشناس رسمی که سه بار ظرف سه سال به مجازاتهای انتظامی محکوم میشود ،در هر صورت
قابل اعمال است؛ اما در خصوص کارشناس رسمی که دارای مجازات انتظامی محرومیت موقت از اشتغال به امر
کارشناسی است ،چنانچه مدت محرومیت وی بیش از دو سال باشد ،اثر تبعی فوقالذکر تداوم مییابد و کارشناس
مذکور پس از اتمام مدت محرومیت موقت میتواند تمدید پروانه را درخواست کند.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه