استعلام
در خصوص جرم تخریب و سرقت آیا ارزش اموال مورد تخریب یا سرقت که توسط شاکی ارائه میشود باید
همانند نظر کارشناسی به مشتکی عنه )عنهم( ابلاغ شود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
ارزش مال مسروقه یا ارزش اموال تخریبشده حسب مورد ،ممکن است در اجرای صدر ماده 15قانون آیین
دادرسی کیفری مصوب 1392و بند »پ« ماده 68همین قانون توسط شاکی )مستندات شکوائیه( یا با توافق
طرفین یا جلب نظر کارشناس یا به نحو دیگری به تشخیص مقام قضایی تعیین شود و در اعمال قانون مورد بحث،
معیار ،ارزش مال موضوع سرقت یا تخریبشده در زمان و مکان وقوع جرم است .بدیهی است هنگام تفهیم اتهام،
ارزش مال موضوع تخریب یا سرقت باید به متهم ابلاغ و تفهیم شود و چنانچه متهم در این خصوص اعتراضی
داشته باشد به آن رسیدگی شود.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه