مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۸۵۵

تاریخ نظریه:

استعلام

در خصوص جرم توهین به مامورین که مطابق با قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399از جمله جرایم قابل گذشت تلقی شده است ،آیا شخص ماموری که به وی توهین شده باشد ،باید گذشت کند یا مافوق وی یا هر دو؟

پاسخ اداره کل حقوقی

توهین به مأمور دولت ،توهین به اداره محسوب نمیشود و با توجه به قابل گذشت بودن جرم موضوع ماده 609 قانون مجازات اسلامی )تعزیرات( مصوب ،1375طبق قانون کاهش مجازات حبس تعزیری و لحاظ ماده 12قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392و ماده 100قانون مجازات اسلامی مصوب ،1392مأمور باید شخص ًا اقامه شکایت و یا اعلام گذشت کند. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۸۵۵ مورخ ۱۳۹۹/۰۶/۲۳ | مرکز حقوقی راهبرد