استعلام
-1آیا صدور حکم به معافیت از کیفر به صورت غیابی ممکن است؟
-2در صورت حضور متهم در دادگاه آیا باید از متهم قرار تامین کیفری اخذ شود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
(1نظر به اینکه مفاد ماده 39قانون مجازات اسلامی مصوب 1392که در مقام بیان صدور حکم به معافیت از کیفر
و شرایط آن است ،دلالتی بر ضرورت حضور متهم در جریان دادرسی ندارد ،بنابراین صدور حکم به معافیت از کیفر
نسبت به متهمی که در فرایند دادرسی حضور نیافته ،فاقد منع قانونی است.
(2بنا به تصریح ماده 39قانون مجازات اسلامی ،1392صدور حکم به معافیت از کیفر پس از احراز مجرمیت
صورت میپذیرد و احراز مجرمیت زمانی مقدور است که فرایند دادرسی در دادگاه از جمله تفهیم اتهام و عندالاقتضاء
صدور قرار تأمین ،همچنین اخذ آخرین دفاع و اعلام ختم دادرسی انجام شده باشد.
دکتر احمد محمدی باردئی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه