مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۸۱۶

تاریخ نظریه:

استعلام

وقتی که واخوه پس از واخواهی اقدام به استرداد درخواست واخواهی کند وقتی که پرونده هنوز در دادگاه بدوی باشدبا استفاده از ملاک ماده 441قانون آیین دادرسی کیفری آیا دادگاه کیفری دو میتواند قرار رد درخواست واخواهی صادر کند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

در فرض استعلام که محکوم پس از درخواست واخواهی ،واخواهی خود را مسترد کرده است ،دادگاه صادر کننده رأی غیابی باید با اتخاذ ملاک از ماده 441قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392و لحاظ تبصره 2ماده 427 این قانون قرار رد درخواست واخواهی صادر کند و چون در این فرض نیاز به رسیدگی ماهوی نیست ،تعیین وقت رسیدگی نیز منتفی است. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۸۱۶ مورخ ۱۳۹۹/۰۶/۱۸ | مرکز حقوقی راهبرد