استعلام
در خصوص ابلاغ آرای محاکم به دادستان با توجه به الکترونیکی شدن این موضوع و اینکه رأی صادره به نحو
الکترونیکی به دادستان ابلاغ میشود ،آیا این ابلاغ کفایت میکند یا اینکه وفق سابق ،دادستان یا نماینده ایشان باید
پرونده را حضوری ملاحظه و بدین نحو رای صادره ابلاغ شود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به اینکه در حال حاضر به موجب آییننامه نحوه استفاده از سامانههای رایانهای یا مخابراتی مصوب
24/5/1395ریاست محترم قوه قضاییه ،ابلاغ به صورت الکترونیکی انجام میشود ،ابلاغ به دادستان نیز از این امر
مستثنی نیست؛ اما در مواردی که ابلاغ الکترونیکی ممکن نباشد ،با توجه به اینکه دادسرا نیز از جمله ادارات دولتی
است ،ابلاغ به دادستان نیز با عنایت به ماده 177قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392برابر ماده 75قانون
آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379به عمل میآید .بدیهی است در صورت
اقتضاء ،ابلاغ حضوری به دادستان یا نماینده وی نیز فاقد اشکال است.
دکتر احمد محمدی باردئی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه