استعلام
در پروندهای پیرو کشف تجهیزات دریافت از ماهواره ،تلویزیون دارای پورت سیستم دریافت ماهواره و به اصطلاح
)رسیور سرخود( است .حال تکلیف دادگاه در خصوص ضبط تجهیزات چیست؟ آیا باید تلویزیون را ضبط کرد؟
همچنین در این پرونده متهم درخواست بازگشایی تلویزیون و جدا کردن و ضبط بوردی که به عنوان رسیور عمل
میکند از تلویزیون است .آیا این خواسته قابلیت اجابت را دارد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
صرفنظر از اینکه تعریف تجهیزات دریافت از ماهواره به موجب ماده 11آییننامه اجرایی قانون ممنوعیت
بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره مصوب 1374و تبصره آن ،منوط به تشخیص دستگاههای ذیربط )وزارت
ارتباطات و (...است ،در فرض استعلام با مفروض اینکه تجهیزات مزبور قابل جداسازی از تلویزیونهای مکشوفه
میباشد ،در نتیجه تنها گیرندههای یاد شده مطابق تبصره 4ماده 22قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ،1392
کالای ممنوعه محسوب میشود و در خصوص خود تلویزیون مذکور در استعلام ،در صورتیکه قاچاق محسوب
نشود باید به مالک آن مسترد شود.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه