استعلام
طبق ماده 104اصلاحی قانون مجازات اسلامی سرقت موضوع مواد 661، 656،657و 665به شرطی که ارزش
مال مسروقه بیش از دویست میلیون ریال نباشد و سارق فاقد سابقه موثر کیفری باشد ،قابل گذشت است حال
چنانچه شخصی قبلا به تحمل پنج سال حبس محکوم و تمام این حبس تعلیق شده باشد و در دوره تعلیق مرتکب
جرم سرقت موضوع مواد فوق شود ،آیا این شخص با توجه به تعلیق سابق دارای سابقه کیفری موثر محسوب
میشود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
در فرض استعلام که فرد به لحاظ ارتکاب جرم دارای محکومیت تعلیقی پنج سال حبس است و در مدت تعلیق،
مرتکب یکی از سرقتهای موضوع ماده 104قانون مجازات اسلامی اصلاحی 1399شده است ،با توجه به اینکه
به محض ارتکاب جرم جدید و قطعیت حکم اخیر ،تعلیق محکومیت لغو و مجازات لازمالاجرا میشود ،در صورت
دارا بودن شرایط لازم برای شمول آثار محکومیت کیفری بر محکومیت اول ،جرم ارتکابی جدید مشمول ماده 104
قانون یادشده نبوده و قابل گذشت محسوب نمیشود.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه