مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۷۷۰

تاریخ نظریه:

استعلام

مطابق ماده 96قانون اجرای احکام مدنی مصوب ،1356توقیف حقوق مستخدمین دولت در صورت عائلهدار بودن فرد به میزان 1/4و در غیر این صورت به میزان 1/3خواهد بود از آنجا که برخی مراجع قضایی جهت اجرای ماده مذکور و توقیف حقوق مستخدمین دولت مکاتباتی را با این اداره کل و مناطق تابعه مینمایند خواهشمند است دستور فرمایید ضمن بررسی موضوع اعلام فرمایند که ملاک میزان 1/4و 1/3حقوق مستخدمین مبلغ پرداختی حقوق هم اکنون شاغلین با کسر بیمه و مالیات و دیون بانکی و اداری قبل از مکاتبه مرجع قضایی میباشد یا خیر؟

پاسخ اداره کل حقوقی

مستفاد از ماده 96قانون اجرای احکام مدنی مصوب ،1356یکچهارم یا یکسوم حقوق مستخدم پس از کسر کسور قانونی محاسبه و کسر میشود و مقصود از کسور قانونی ،کسوری مانند مالیات و بازنشستگی است که به حکم قانون و بدون اختیار مستخدم از حقوق وی کسر میشود ،اما مبلغ اقساط وام و سایر تعهداتی که با اختیار و اجازه مستخدم از حقوق وی کسر میشود ،تأثیری در محاسبه یکچهارم و یا یکسوم حقوق ندارد. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۷۷۰ مورخ ۱۳۹۹/۰۶/۲۳ | مرکز حقوقی راهبرد