مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۷۶۲

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا مدت تجدیدنظرخواهی )استیناف( بیست روز است یا ده روز؟

پاسخ اداره کل حقوقی

هر چند ماده 539قانون تجارت مصوب 1311مقرر میدارد »مهلت استیناف از حکم ورشکستگی ده روز از تاریخ ابلاغ است« اما حکم یادشده در زمان خود استثنایی نبوده؛ بلکه منطبق بر مقررات عمومی راجع به دادرسیهای مدنی بوده است؛ به نحوی که ماده 482قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1318نیز در بند یک همین مهلت )ده روز( را برای اشخاص مقیم ایران لحاظ کرده است .بنا به مراتب در حال حاضر طلبکار و تاجری که در دادرسی حضور داشته است ،ظرف مهلتهای مقرر در قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ) 1379حسب مورد بیست روز یا دو ماه( حق تجدیدنظرخواهی دارد. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۷۶۲ مورخ ۱۳۹۹/۰۶/۱۸ | مرکز حقوقی راهبرد