استعلام
در خصوص ماده 42قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع مصوب 1346که از طریق واو عطف
یکسری اقدامات عادی را جمع -
ریشه کنی و سوزانیدن و تهیه چوب و هیزم و زغال -نموده است ،لذا در موردی که اقدام کسی فقط قطع درختان
جنگلی بوده ،بدون اینکه تبدیل به هیزم و تهیه زغال شود ،آیا به مجرد قطع کردن ،مرتکب جرم شده است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
رفتارهای مذکور در ماده 42قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها اصلاحی 1348با توجه به پیشینه قانونی آن
)قبل از اصلاحیه سال ،(1348هر یک به تنهایی جرم محسوب شده است و مشمول مجازات جزای نقدی موضوع
ماده مذکور است )با لحاظ مصوبه 5447ت 23/8/1396-104993هیأت وزیران در خصوص افزایش میزان
جزای نقدی جرایم موضوع ماده صدرالذکر(؛ بنابراین تحقق بزه قطع درختان جنگلی ،بدون مجوز قانونی منوط به
تهیه چوب و هیزم و ذغال نیست.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه