استعلام
نظر به اینکه حسب ماده 62قانون مجازات اسلامی استفاده ازسامانههای الکترونیکی منوط به احراز شرایط مقرر
در تعویق مراقبتی شده و از طرفی در ماده 47همان قانون برخی جرایم از جمله معاونت در قتل عمدی از شمول
لا آیا استفاده از سامانه الکترونیکی در مورد محکومین به حبس تعزیری معاونت
تعویق و تعلیق مستثنی شدهاند ،او ً
در قتل عمدی جایز است؟ ثانیا در صورت مثبت بودن پاسخ آیا رضایت اولیاءدم در این راستا ضرورت دارد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
در ماده 62قانون مجازات اسلامی مصوب 1392صرف ًا به وجود شرایط مقرر در تعویق مراقبتی اشاره )ارجاع(
شده است؛ لذا اعمال مقررات این ماده در خصوص معاونت در قتل عمد بلامانع است .در مواردی که مجازات
مباشر قتل عمد قصاص باشد ،چون مجازات معاون ،حبس تعزیری درجه دو یا سه است ،با لحاظ تبصره الحاقی به
ماده مذکور ،اعمال مقررات این ماده منوط به گذراندن یک چهارم مدت حبس است ولی اگر مجازات مباشر قتل
عمد با توجه به ماده 612قانون مجازات اسلامی )تعزیرات( مصوب 1375تعیین شود ،چون مجازات مقرر در ماده
اخیرالذکر درجه چهار است ،مجازات معاون یک تا دو درجه پایینتر از این مجازات )درجه پنج یا شش( است و
اعمال مقررات ماده صدرالذکر به طور مطلق با احراز شرایط مقرر در این ماده بلامانع است.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه