مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۶۸۵

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به ماده 406قانون آیین دادرسی کیفری چنانچه در جرایم موضوع بند »الف« » ،ب«» ،پ« ،و »ت« ماده 302قانون آیین دادرسی کیفری متهم در دادگاه حاضر نشود و لایحهای هم ارسال نکرده و وکیل نیز معرفی نکند و دادگاه در اجرای ماده 384این قانون برای متهم وکیل تسخیری انتخاب کند آیا رای صادره حضوری محسوب میشود یا غیابی؟

پاسخ اداره کل حقوقی

ظاهر عبارت »یا وکیل او در هیچیک از جلسات دادگاه حاضر نشود« مذکور در ماده 406قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392حکایت از »وکیل تعیینی« دارد یا در مواردی است که با عجز از تعیین وکیل و یا امتناع از معرفی وکیل ،دادگاه برای متهم وکیل تسخیری تعیین کرده و متهم نیز حضور داشته است .در نتیجه در حالتی که متهم متواری یا مجهولالمکان باشد ،نظر به این که اصولاً ارتباطی بین وکیل تسخیری و موکل وجود ندارد ،رأی صادره غیابی محسوب شده و مطابق مقررات ،هر زمانی که محکومعلیه رأی غیابی ،از آن مطلع شود و به آن اعتراض کند، در همان دادگاه قابلیت واخواهی دارد. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۶۸۵ مورخ ۱۳۹۹/۰۵/۲۱ | مرکز حقوقی راهبرد