استعلام
در خصوص زندانیانی که بعد از صدور حکم اعسار به جهت عدم پرداخت پیش قسط یا اقساط معوقه )یا هر دو( در
بازداشت به سر میبرند آیا اخذ تامین به منظور اعطای مرخصی باید متناسب با کل میزان محکومبه باشد یا متناسب
با پیش قسط و مبلغ اقساط معوقه؟
پاسخ اداره کل حقوقی
در مواردی مانند فرض استعلام که دادگاه حکم به تقسیط محکومبه با تعیین مبلغی به عنوان پیش قسط صادر میکند،
در واقع اعسار وی را در حد مبلغ پیش قسط نپذیرفته و رد کرده است؛ بنابراین مقررات ذیل تبصره یک ماده 3
قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394در خصوص اخذ تأمین کفیل یا وثیقه به میزان پیش قسط قابل
اعمال است .لذا در صورتیکه محکومعلیه به لحاظ عدم تأدیه پیش قسط در اجرای ماده 3قانون موصوف در
بازداشت باشد ،اخذ تأمین مناسب برای اعطای مرخصی به وی باید با توجه به همان مبلغ پیش پرداخت و اقساط
معوق صورت گیرد ،نه معادل کل محکومبه.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه