مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۶۱۷

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه به فرد خنثی مشکل تجاوزی صورت گیرد با توجه به اینکه تعیین جنسیت آن مشکل میباشد آیا مجازات زنا بر آن بار است یا لواط؟ و یا اینکه مطابق با ماده 638قانون مجازات اسلامی )بخش تعزیرات( فعل حرام محسوب و مجازات این جرم را بر فعل ارتکابی تطبیق میدهیم؟

پاسخ اداره کل حقوقی

راجع به فرض سؤال قانون ساکت است و با توجه به اصل 167قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران باید به منابع معتبر اسلامی یا فتاوی معتبر مراجعه نمود .ضمن ًا یادآور میشود در خصوص تجاوز به خنثی مشکل ،موضوع سابق ًا در مرکز فقهی حقوقی قوه قضاییه بررسی شده و تفصیل مباحث و فتاوای مربوط به آن در کتاب »شرح جامع و کاربردی قانون مجازات اسلامی« جلد اول )حدود( چاپ نخست سال ،1394صص 428 ،174 ،173و 429 انتشارات »نشر قضا« مندرج است که همکار محترم میتواند به آن مراجعه نماید. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۶۱۷ مورخ ۱۳۹۹/۰۶/۱۰ | مرکز حقوقی راهبرد