استعلام
در خصوص سوال یا سوالهای طرح شده نظر مشورتی صادر بفرمایید.
مجازات بزه حمل یا نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره بر اساس ماده 22قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز
مصوب 1392میباشد یا بر اساس قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره می باشد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
اولاً ،ماده 22قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392ناظر به تعیین مجازات قاچاق کالای ممنوع و نیز
نگهداری ،حمل و فروش چنین کالایی است و لذا در خصوص نگهداری حتی یک دستگاه تجهیزات دریافت از ماهواره
در صورتی که جنبه قاچاق داشته باشد ،یعنی به صورت غیر قانونی از خارج از کشور وارد شده باشد از حیث
مجازات قانونی مشمول ماده فوق الذکر است.
ثانیاً ،چنانچه تجهیزات دریافت از ماهواره مکشوفه )مورد حمل یا نگهداری( جنبه قاچاق نداشته باشد ،رسیدگی به
بزه حمل و نگهداری غیرمجاز آن مطابق بند »الف« ماده 9قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره
مصوب 1373/11/25جرم بوده و قابل مجازات است.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه