استعلام
با توجه به شق دوم ماده 16قانون آیین دادرسی کیفری در صورتی که در امور کیفری شاکیه ابتدا از طریق تقدیم
دادخواست حقوقی مطالبه ضرر و زیان کند؟ آیا میتواند بعد از تقدیم دادخواست ،شکایت کیفری مطرح کند؟ یا اینکه
باید با استرداد دادخواست اقدام به طرح شکایت کیفری کند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
تقدیم دادخواست ضرر و زیان به دادگاه حقوقی مسقط حق شکایت شاکی خصوصی )خواهان دعوای ضرر و زیان در
دادگاه حقوقی( در مرجع کیفری نیست و فرض سؤال از شمول ماده 16قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392
خارج است.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه