مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۵۳۹

تاریخ نظریه:

استعلام

نظر به اینکه حسب تبصره ماده 17قانون نظارت بر رفتار قضات رفتار خلاف شأن قضایی عبارت است از انجام هر گونه عملی که در قانون جرم عمدی شناخته میشود و یا خلاف عرف مسلم قضات است به نحوی که قضات آن را مذموم بدانند آیا چاپ و انتشار کتاب با طی کلیه تشریفات قانونی و اخذ مجوز از وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی میتوانند مصادیقی از رفتار خلاف شأن محسوب شود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با عنایت به اصل بیست و چهارم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که متضمن حق آزادی بیان و قلم است و نیز لا نگارش و انتشار کتاب که با مجوز قانونی از مراجع ذیصلاح صورت پذیرفته باشد ،رفتار اصل اباحه رفتار ،اصو ً خلاف شأن قضایی محسوب نمیشود .بدیهی است چنانچه مندرجات کتاب به تشخیص دادگاه عالی انتظامی قضات از مصادیق ماده 12آییننامه اجرایی قانون نظارت بر رفتار قضات مصوب 1392باشد ،مطابق مقررات مربوط رفتار میشود. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۵۳۹ مورخ ۱۳۹۹/۰۶/۰۲ | مرکز حقوقی راهبرد