مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۵۳۱

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به اینکه بر اساس ماده 113قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی وانقلاب در امور مدنی مصوب 1379 درخواست تأمین خواسته در صورتی پذیرفته میشود که میزان خواسته معلوم یا عین معین باشد چنانچه خواهان خواسته مالی خود مبنی بر مطالبه وجه نقد مانند مطالبه اجرت المثل را به صورت علی الحساب تقویم کرده باشد آیا با توجه به معلوم نبودن قطعی خواسته صدور قرار تأمین خواسته امکانپذیر است؟ و در صورت مثبت بودن پاسخ تامین خواسته معادل چه مبلغی صادر میشود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

مطابق ماده 113قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379درخواست صدور قرار تأمین خواسته در صورتی پذیرفته میشود که میزان خواسته معلوم و یا عین معین باشد و مطابق بند 3ماده 51و ماده 62قانون یاد شده خواسته باید در زمان تقدیم دادخواست مشخص و به طور منجز تعیین شود و در صورت وجه نقد بودن ،مقدار آن دقیق ًا ذکر شود و در فرض مال بودن ،مبلغ تقویم شده تا زمان دادخواست معلوم و مشخص باشد تا امکان صدور قرار تأمین خواسته به میزان مبلغ تعیین شده فراهم شود ،لذا در فرضیکه خواسته به صورت علیالحساب تعیین میشود از آنجا که میزان خواسته معلوم نیست ،صدور قرار تأمین خواسته مغایر با ماده 113قانون یاد شده است دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۵۳۱ مورخ ۱۳۹۹/۰۷/۰۹ | مرکز حقوقی راهبرد