مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۵۰۱

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا مدیر ساختمان یا تعدادی از مالکان میتوانند بر خلاف نص ماده 23آییننامه اجرایی قانون تملک آپارتمانها )اصلاحی (1395هزینههایی که ارتباطی با میزان زیر بنا ندارد را به نسبت مساحت حصه اختصاصی هر مالک تعیین کنند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به ماده 4قانون تملک آپارتمانها مصوب 1343با اصلاحات و الحاقات بعدی و ماده 23آییننامه اجرایی آن )اصلاحی ،(1395/3/17در صورتیکه حسب مورد مالکین مجتمع ساختمانی و یا استفادهکنندگان از آن ترتیب دیگری برای پرداخت هزینههای مشترک پیشبینی نکرده باشند ،سهم هر یک از مالکین یا استفادهکنندگان از هزینههای مشترک آن قسمت که ارتباط با مساحت زیربنای قسمت اختصاصی دارد از قبیل آب ،گازوئیل و آسفالت پشتبام و غیره ،متناسب با میزان مساحت هریک از آنها تعیین میشود؛ اما هزینههایی که ارتباطی با مساحت زیربنا ندارد به نحو مساوی تقسیم میشود. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۵۰۱ مورخ ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ | مرکز حقوقی راهبرد