استعلام
در فرضی که به طور توامان درخواست تجویز اعمال ماده 477قانون آیین دادرسی کیفری و توقف اجرای حکم از
محضر ریاست محترم قوه قضاییه به عمل آید و ایشان بدوا با توقف اجرای حکم موافقت فرمایند لیکن در صورت رد
اعاده دادرسی به استناد ماده 8دستورالعمل شماره 9000/135954/100تاریخ 1398/9/9ریاست محترم قوه
قضاییه که متضمن چگونگی اجرای ماده 477قانون مرقوم میباشد توقف اجرای حکم لغو گردد آیا در ایام توقف
اجرای حکم خسارت تاخیر تادیه مورد احتساب قرار میگیرد یا خیر؟ نظر به مراتب فوق خواهشمند است دستور
فرمایید در راستای اجرای مواد 1و 10دستورالعمل شماره 9000/146517/100تاریخ 1398/9/19ریاست
محترم قوه قضاییه که متضمن نحوه استعلام حقوقی و پاسخ به آن در قوه قضاییه میباشد
پاسخ اداره کل حقوقی
کل را به این بنیاد اعلام فرمایند.
پاسخ:
در فرض سؤال توقف اجرای حکم هرچند با دستور ریاست محترم قوه قضاییه انجام گرفته است ،مستظهر به ادلهای
بوده که متقاضی اعمال ماده 477قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392تقدیم کرده است؛ همچنان که استفاده از
حق تجدیدنظرخواهی موجب نمیشود تا محکومعلیه برای مدت زمانی که پرونده در دادگاه تجدیدنظر تحت رسیدگی
است از پرداخت خسارت تأخیر تأدیه معاف شود ،در فرض سؤال نیز صدور دستور توقف اجرای احکام در مقام
تجویز اعمال ماده 477یاد شده )موضوع تبصره ماده 9دستورالعمل اجرایی ماده 477قانون آیین دادرسی کیفری
مصوب 1398/9/7ریاست محترم قوه قضاییه( موجب برائت ذمه محکومعلیه از پرداخت خسارت تأخیر تأدیه برای
ایام توقف نخواهد بود.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه