مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۴۶۱

تاریخ نظریه:

استعلام

در اعمال تبصره 2ماده 380قانون آیین دادرسی کیفری آیا ابلاغ دادنامه به نحو حضوری مستلزم تحویل یک نسخه از رای است؟ و منظور از استنساخ چیست؟ چنانچه به ذی نفع ابلاغ جهت حضور شود و او حاضر نشود آیا اخطار، ابلاغ محسوب میشود و اثر آن چیست؟

پاسخ اداره کل حقوقی

معاون قضایی محترم رییس کل دادگستری و سرپرست دادگاههای تجدید نظر استان گلستان با سلام و دعای خیر؛ بازگشت به استعلام شماره 9021/431/250مورخ 1399/04/15به شماره ثبت وارده 461مورخ ،1399/04/16نظریه مشورتی کمیسیون آیین دادرسی کیفری ) (1این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود: اولاً ،مطابق ماده 380قانون آیین دادرسی کیفری رأی دادگاه باید به طرفین پرونده یا وکیل آنان و دادستان ابلاغ شود .نحوه ابلاغ نیز مطابق تبصره یک این ماده ،ارسال یک نسخه از دادنامه برای ذینفع است و چنانچه رأی به صورت حضوری ابلاغ شود ،دادن نسخهای از رأی یا تصویر مصدق آن الزامیست .استثنائاً در موارد مذکور در تبصره 2این ماده ،ابلاغ دادنامه به کیفیت مذکور ممنوع است و ذینفع میتواند جهت استحضار از رأی با حضور در دادگاه آن را مطالعه و از آن استنساخ نماید. ثانیاً ،منظور از »استنساخ« رونویسی یا نسخهبرداری از رأی است. ثالثاً ،عدم حضور ذینفع جهت ابلاغ دادنامه در موارد مذکور در تبصره 2ماده 380قانون آیین دادرسی کیفری متعاقب ارسال احضاریه به منزله ابلاغ رأی نیست. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۴۶۱ مورخ ۱۳۹۹/۰۴/۳۱ | مرکز حقوقی راهبرد