مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۴۵۸

تاریخ نظریه:

استعلام

همانطوریکه مستحضرید سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران وفق اصل چهل وچهارم قانون اساسی دولتی بوده و برابر قانون اداره سازمان مصوب سال 1359مجلس شورای اسلامی و اساسنامه قانونی مصوب سال 1362مجلس شورای اسلامی اداره میشود و واجد مقررات خاص اداری استخدامی و مالی میباشد .اینک در اجرای بند »و« ماده 28قانون برنامه پنجم و بند »ح« ماده 88قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر ایثارگران در صورتی که دریافتی آنان مشمول صندوق تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی دیگر گردد میتوانند نزد دو صندوق بازنشسته شوند خواهشمند است دستور فرمایید در خصوص موارد ذیل اعلام نظرنمایند: -1آیا ایثارگر واجد شرایط پیش بینی شده در قانون میتواند طبق مقررات هم زمان از صندوق بازنشستگی سازمان صدا و سیما و صندوق بازنشستگی لشگری و کشوری غیر از تامین اجتماعی بازنشسته شود؟ -2آیا سوابق قبلی ایثارگران مشمول قبل از تصویب و اجرای برنامه پنجم توسعه نیز باید توسط صندوقهای بازنشستگی محاسبه شود و به عبارت دیگر مجوز قانونی استفاده از دو صندوق قانون برنامه پنجم بوده است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

-1با توجه به اینکه مفاد بند »و« ماده 28قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه اقتصادی ،اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1389در بند »ح« ماده 88قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه مصوب ،1395با توسعه دایره شمول آن به فرزندان شهدا و رزمندگان ،عیناً تکرار شده و احکام مقرر در قوانین مذکور ،ناظر به ایثارگران مشمول صندوق تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی دیگر میباشد و با عنایت به اینکه دریافت مستمری از دو صندوق بازنشستگی ،امری استثنایی و نامعمول است و در صورتی که مراد مقنن برخورداری همه ایثارگران از این امتیاز بود، فقط مشمولین صندوق تأمین اجتماعی را مورد تصریح قرار نمیداد؛ در نتیجه امتیاز مذکور ،صرفاً در مورد مشمولین صندوق تأمین اجتماعی و صندوق دیگر تجویز شده است؛ بنابراین در فرض سؤال اشخاص فوق نمیتوانند هم زمان از دو صندوق که صندوق تأمین اجتماعی جزء آنها نیست ،بهرهمند شوند. -2تسری حکم مقرر در بند »و« یاد شده به تمامی مشمولین )اشخاصی که تا پیش از تصویب این قانون بازنشسته نشدهاند( با لحاظ سوابق قبلی بلامانع است. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۴۵۸ مورخ ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ | مرکز حقوقی راهبرد