مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۴۴۶

تاریخ نظریه:

استعلام

در صورتی که قاضی دیوان عالی کشور قبلا در زمان حاکمیت ماده 22منسوخ شده قانون مبارزه با مواد مخدر عنوان دادیار یا معاون قضایی دادستان کل کشور در خصوص موضوع پرونده اظهارنظر کرده باشد آیا برای رسیدگی به فرجامخواهی فعلی همان پرونده ،مشمول بند »ت« ماده 421قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392میشود و مردود از رسیدگی است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

رییس محترم شعبه چهل و پنج دیوان عالی کشور با سلام و احترام؛ بازگشت به استعلام شماره 1مورخ 1399/04/14به شماره ثبت وارده 446مورخ ،1399/04/15نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود: مستفاد از ماده 3و بند »ت« ماده 421قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392اظهارنظر ماهوی دادرس در امر کیفری تحت هر عنوان یا سمت از موارد رد دادرس است .بنابراین اطلاق بند »ت« ماده 421این قانون شامل موردی که دادرس قبلاً به عنوان دادیار یا معاون قضایی دادستان کل کشور در زمان حاکمیت ماده 32قانون مبارزه با مواد مخدر )که در حال حاضر نسخ شده است( اظهارنظر ماهوی کرده باشد ،نیز میشود. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۴۴۶ مورخ ۱۳۹۹/۰۴/۲۸ | مرکز حقوقی راهبرد