مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۴۰۰

تاریخ نظریه:

استعلام

خواهشمند است درباره سوال ذیل ارشاد قانونی فرمایید: با لحاظ تعریف سمت رئیس حوزه قضایی و نیز لزوم تایید رئیس حوزه قضایی جهت اجرای دستور موقت مندرج در ماده 11قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب مصوب 1373و تبصره ماده 325قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1379و ماده 338قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392آیا دستور موقت صادره توسط دادگاه تجدیدنظر استان نیاز به تایید رئیس حوزه قضایی دارد یا خیر؟ در صورت مثبت بودن جواب عهده دار این وظیفه رئیس کل دادگستری استان است یا رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب؟

پاسخ اداره کل حقوقی

رییس محترم شعبه 3دادگاه تجدید نظر استان قم با سلام و دعای خیر؛ بازگشت به استعلام شماره 9020/61/250مورخ 1399/04/04به شماره ثبت وارده 400مورخ ،1399/04/07نظریه مشورتی کمیسیون آیین دادرسی مدنی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود: در مواردی که دادگاه تجدیدنظر استان مطابق قانون مبادرت به صدور دستور موقت مینماید اجرای این دستور منوط به تأیید رئیس حوزه قضایی میباشد اما نظر به این که وفق ماده 12قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب )اصلاحی (28/7/1381و ماده 7آیین نامه همین قانون رئیس کل دادگستری استان ،رئیس کل دادگاههای تجدیدنظر استان است و بر این محاکم نظارت و ریاست اداری دارد و تأیید دستور موقت صادره از ناحیه محاکم تجدیدنظر آن استان در اجرای تبصره 1ماده 325قانون آیین دادرسی مدنی با همین مقام یا مقامی که وی تفویض مینماید )علی الاصول معاون و سرپرست محاکم تجدیدنظر( میباشد. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۴۰۰ مورخ ۱۳۹۹/۰۴/۱۷ | مرکز حقوقی راهبرد