مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۳۹۸

تاریخ نظریه:

استعلام

اگر دادگاه در رای خود حکم به مجازات جایگزین حبس صادر کند آیا میتواند نسبت به مجازات جایگزین نیز تخفیف اعمال کند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

رییس محترم شعبه 106دادگاه کیفری دو شهرستان اراک با سلام و دعای خیر؛ بازگشت به استعلام شماره 9012/903/720مورخ 1399/4/4به شماره ثبت وارده 398مورخ ،1399/4/7نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود: با توجه به ماده 64قانون مجازات اسلامی مصوب ،1392اصولاً تعیین مجازات جایگزین حبس در جهت اعمال تخفیف در مجازات متهم است و با لحاظ تبصره 2ماده 38قانون فوقالذکر ،اعمال تخفیف مجدد مجازات جایز نیست؛ بنابراین دادگاه هنگام صدور حکم به مجازات جایگزین حبس نمیتواند همزمان این مجازات را تخفیف دهد. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۳۹۸ مورخ ۱۳۹۹/۰۴/۱۱ | مرکز حقوقی راهبرد