استعلام
-1آیا سهام عدالت قابل توقیف ،فروش یا مزایده است و مرجع توقیف آن کدام است؟
-2آیا فروش و مزایده سهام مذکور باید از طریق بورس ،بانک یا کارگزاریی خاص انجام پذیرد؟
-3آیا صرف ًا 30درصد اعلامی سهام عدالت قابل فروش است یا میتوان کل سهام متعلق به محکومعلیه را به موجب
دستور قضایی به فروش رساند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
1و -2با توجه به ابلاغنامه مورخ 9/2/1399مقام معظم رهبری مبنی بر آزادسازی سهام عدالت و با عنایت به
ماده 18آییننامه اجرایی آزادسازی سهام عدالت مصوب 23/4/1399شورای عالی بورس و اوراق بهادار ،سهم
یاد شده تا حدی که آزاد میشود ،قابل توقیف و فروش از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه
وجوه ،است.
-3به هر میزان که ساز و کار انتقال سهام مذکور فراهم شود ،به دستور مقام قضایی ،قابل توقیف و فروش است و
لذا امکان فروش قسمتی از سهام عدالت که آزادسازی نشده است ،وجود ندارد.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه