مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۳۷۰

تاریخ نظریه:

استعلام

کارکرد ماده 435قانون مجازات اسلامی در خصوص پرداخت دیه از بیتالمال در چه مواردی میباشد؟ آیا در هر موردی که پرونده به اجرای احکام واصل شده است و به محکومعلیه دسترسی حاصل نشود محکومعلیه فوت کند یا فراری باشد قاضی اجرای احکام میتواند مفاد ماده 435را در خصوص پرداخت دیه رعایت نماید یا اینکه موضوع پرداخت دیه از بیتالمال در این موارد تنها شامل پروندههایی میشود که دادگاه در حکم خود به آن اشاره کند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

دادیار محترم اظهار نظر دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان سمنان با سلام و دعای خیر؛ بازگشت به استعلام شماره 9039/3005/43مورخ 1399/03/22به شماره ثبت وارده 370مورخ ،1399/03/27نظریه مشورتی کمیسیون آیین دادرسی کیفری ) (1این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود: مستفاد از تبصره ) (1ماده 13و ماده 85و تبصرههای 1و 2آن و تبصره ماده 342قانون آیین دادرسی کیفری ،1392در فرض استعلام ،الزام به پرداخت دیه از اموال محکوم ،عاقله و یا بیتالمال مستلزم طرح پرونده از سوی دادستان در دادگاه و انجام رسیدگی و صدور حکم مقتضی است. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۳۷۰ مورخ ۱۳۹۹/۰۴/۲۴ | مرکز حقوقی راهبرد