مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۳۵۸

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه مستخدم بر خلاف آییننامه مرخصیها مصوب 1346با اصلاحات بعدی و با تاخیر بعد از مدت مقرر ،مدارک پزشکی راجع به مرخصی استعلاجی را ارائه کند ،آیا مدت غیبت به عنوان مرخصی استحقاقی منظور میشود یا مرخصی استعلاجی؟ ضمانت اجرای این ترک فعل چیست؟

پاسخ اداره کل حقوقی

معاون محترم منابع انسانی دادگستری کل استان یزد با سلام و دعای خیر؛ بازگشت به استعلام شماره 9030/943/500مورخ 1399/03/23به شماره ثبت وارده 358مورخ ،1399/03/25نظریه مشورتی کمیسیون قوانین عمومی و بین الملل این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود: اگرچه تأخیر در ارائه گواهی پزشک میتواند با لحاظ ماده 2آییننامه مرخصیها مصوب 1346با اصلاحات بعدی از مصادیق تخلف موضوع بند 2ماده 8قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب ) 1372نقض قوانین و مقررات مربوط( باشد که احراز آن با لحاظ اوضاع و احوال بر عهده مرجع رسیدگیکننده است؛ اما این امر فینفسه نمیتواند موجب کانلمیکن شدن گواهی پزشک و محرومیت مستخدم فرض سؤال از مرخصی استعلاجی شود .بدیهی است مقام ذیربط در صورت عدم درخواست مرخصی استحقاقی برای ایام غیبت و نیز عدم ارائه اسناد مربوط به مرخصی استعلاجی در مهلت مقرر قانونی ،مکلف به اعلام غیبت این فرد خواهد بود و تبعاتی که از این حیث متوجه فرد مستنکف از ارائه اسناد شده است ،مسئولیتی را متوجه مقام ذیربط نخواهد کرد؛ اما در فرایند رسیدگی به تخلف این فرد دایر بر غیبت ،ارائه اسناد مربوط )گواهی پزشک( قابل ترتیب اثر خواهد بود. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۳۵۸ مورخ ۱۳۹۹/۰۴/۱۱ | مرکز حقوقی راهبرد