مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۳۴۰

تاریخ نظریه:

استعلام

حسب بند 1ماده 51قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379میبایستی سن خواهان در دادخواست قید گردد ولی تمامی دادخواستهای تنظیمی در دفاتر خدمات الکترونیکی فاقد ستون قید سن خواهان میباشد از این لحاظ مورد ایراد و کیل خوانده قرار میگیرد و چون موضوع از موارد رفع نقص نمیباشد پاسخ چیست؟

پاسخ اداره کل حقوقی

مستفاد از بند 3ماده 84قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379برای اقامه دعوا ،اهلیت قانونی خواهان شرط است و چنانچه در جلسه نخست دادرسی مورد ایراد خوانده یا وکیل او واقع شود، دادگاه با بررسی اسناد سجلی و هویتی ،موضوع اهلیت خواهان را بررسی میکند .لیکن عدم ذکر سن خواهان که در بند یک ماده 51همان قانون آمده است ،با توجه به عدم ذکر آن در بند 2ماده 53قانون یادشده ،از موارد اخطار رفع نقص دفتر نیست و دادگاه در راستای بررسی ایرادات به آن میپردازد و در صورت وارد دانستن ایراد به استناد ماده 89ناظر به بند 3ماده 84این قانون ،قرار رد دعوا صادر میکند. دکتر احمد رفیعی سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۳۴۰ مورخ ۱۳۹۹/۰۳/۲۱ | مرکز حقوقی راهبرد