مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۳۳۸

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا ضمانت نسبت به چک الکترونیکی امکانپذیر هست یا خیر؟ آیا در صورت جواز ضمانت از چک الکترونیکی، آیا فایده عملی بر آن مترتب است؟ از آنجا که در صدور چک الکترونیکی تا زمانی که وجهی در حساب موجود نباشد ،سامانه از صدور آن خودداری میکند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

جناب آقای طاهری دادرس محترم شعبه دوم دادگاه عمومی حقوقی شهرستان رباطکریم با سلام و دعای خیر؛ بازگشت به استعلام شماره 993مورخ 1399/3/18به شماره ثبت وارده 338مورخ ،1399/3/18نظریه مشورتی کمیسیون قوانین تجارت این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود: پیشفرض مطرح شده در استعلام مبنی بر ممانعت سامانه از صدور چک الکترونیکی در صورت فقدان موجودی، مستظهر به مقررات قانونی از جمله مواد 2و 3و بند »الف« تبصره 3ماده 5مکرر قانون اصلاح قانون صدور چک مصوب 13/8/1397نیست و قانونگذار صدور چک الکترونیکی را تجویز کرده است؛ اما حکم خاصی در مورد ضرورت موجود بودن وجه در حساب هنگام صدور بیان نداشته است .در نتیجه تفاوتی بین چک الکترونیکی و غیر آن وجود ندارد ولذا برای صدور و ضمانت از مسئولین سند وفق مقررات قانونی در خصوص چکهای الکترونیکی، منعی وجود ندارد. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۳۳۸ مورخ ۱۳۹۹/۰۴/۱۴ | مرکز حقوقی راهبرد