استعلام
آیا ظهرنویسی نسبت به چک الکترونیکی امکانپذیر؟
پاسخ اداره کل حقوقی
دادرس محترم شعبه دوم دادگاههای حقوقی شهرستان رباط کریم
با سلام و دعای خیر؛
بازگشت به استعلام شماره 992مورخ 1399/3/18به شماره ثبت وارده 337مورخ ،1399/3/18نظریه
مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود:
برابر تبصره یک ماده 21مکرر قانون اصلاح قانون صدور چک مصوب ،1397دو سال پس از لازمالاجرا شدن این
قانون ،صدور و پشتنویسی چک در وجه حامل ممنوع است و ثبت انتقال در سامانه صیاد جایگزین پشتنویسی
چک در وجه شخص معین خواهد شد .در نتیجه پس از اجرای مقررات مزبور صرفاً پشتنویسی که به طریق مقرر
در این قانون انجام شود ،معتبر است بنابراین با فرا رسیدن مهلت مزبور امکان ظهرنویسی چک الکترونیکی در سامانه
صیاد وجود دارد.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه