استعلام
در مورد عوارض کمیسیون ماده 77مالک ساختمان برای پرداخت آن به شهرداری مراجعه میکند ،در سال 1398
مالک پس از رؤیت صورت حساب نسبت به آن در کمیسیون ماده 77قانون شهرداری اعتراض میکند .رای در
سال آتی صادر میشود و بخشی از عوارض کاهش مییابد مالک برای پرداخت مبلغ نهایی تقلیل یافته به شهرداری
مراجعه میکند؛ اما عوارض مطابق نرخ سال جدید و با استدلال به اینکه تاکنون عوارض پرداخت نشده و باید به
نرخ جدید پرداخت شود ،تقاضای پرداخت به نرخ روز دارد.
-1آیا استدلال شهرداری درست است و میتواند پرداخت عوارض به نرخ جدید را مطالبه کند؟
-2آیا استنکاف شهرداری از اجرای رای کمیسیون ماده 77قانون شهرداری هی واجد وصف مجرمانه است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
معاون محترم منابع انسانی دادگستری کل استان یزد
با سلام و دعای خیر؛
بازگشت به استعلام شماره 9030/880/500مورخ 1399/3/17به شماره ثبت وارده 332مورخ
،1399/3/18نظریه مشورتی کمیسیون قوانین عمومی و بینالملل این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود:
-1در فرض استعلام با توجه به لازمالاجرا بودن رأی قطعی کمیسیون موضوع ماده 77قانون شهرداری مصوب
1334با اصلاحات و الحاقات بعدی در خصوص میزان عوارض دریافتی و چگونگی آن ،شهرداری مکلف به اجرای
رأی کمیسیون یادشده است و نمیتواند برخلاف رأی قطعی مزبور رفتارکند؛ بدیهی است رفع ابهام و اجمال از رأی
صادره و یا رفع اشکال ناشی از اجرای رأی بر عهده کمیسیون مذکور است که رأی موضوع پرسش را صادر کرده
است.
-2نظریه مشورتی اکثریت کمیسیون قوانین عمومی و بینالملل :صرف استنکاف کارکنان شهرداری از اجرای رأی
قطعی کمیسیون موضوع ماده 77یادشده در قوانین عادی جرمانگاری نشده است؛ بدیهی است در صورت جلوگیری
از اجرای آرای موصوف توسط مقامات و دیگر کارکنان شهرداری مطابق ماده 576قانون مجازات اسلامی )تعزیرات(
مصوب 1375رفتار میشود.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه