مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۳۲۳

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا دادگستری استان یا شهرستان جز مواردی که قانون به آن اشاره داشته است دارای شخصیت حقوقی مستقل جهت قرار گرفتن طرف دعوا هستند؟ و خواهان میتواند آنها را چه در روابط قراردادی مانند اجاره یا غیر قراردادی مانند مطالبه خسارت یا خلع ید به عنوان خوانده مستقیما طرف دعوا قرار دهد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

مستفاد از ماده 3قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386و ماده 53قانون محاسبات عمومی مصوب ،1366 دادگستری استانها و شهرستانها فاقد شخصیت حقوقی مستقل هستند و مادام که در خصوص دفاع از دعاوی به آنها تفویض اختیار نشده باشد ،فاقد اختیار یا وظیفه در دفاع از دعوای مطروحه میباشند ،ولیکن طرح دعوا به طرفیت ادارات فوقالذکر در حوزه مأموریت آنها به عنوان اجزای قوه قضاییه فاقد اشکال قانونی است. دکتر احمد رفیعی سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۳۲۳ مورخ ۱۳۹۹/۰۳/۳۱ | مرکز حقوقی راهبرد