استعلام
احدی از ورثه سهمالارث خود را به ثالث منتقل کرده است؛ آیا دعوای تقسیم ترکه از سوی فرد مذکور قابل پذیرش
است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
دادرس محترم علیالبدل دادگاه عمومی بخش خرم آباد استان مازندران
با سلام و دعای خیر؛
بازگشت به استعلام شماره 9018/14/739مورخ 1399/03/01به شماره ثبت وارده 320مورخ
،1399/03/12نظریه مشورتی کمیسیون خانواده و امور حسبی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود:
به موجب ماده 301قانون امور حسبی مصوب » 1319ولی و وصی و قیم هر وارثی که محجور باشد و امین غائب
و جنین و کسی که سهمالارث بعضی از ورثه به او منتقل شده است و ،«...حق درخواست تقسیم را دارند و مطابق
ماده 309قانون یادشده ،اشخاص ذینفع میتوانند در دادگاه حاضر شده به تراضی قراری راجع به مقدمات تقسیم یا
طرز تقسیم اموال بگذارند .بنابراین در فرض سؤال که احدی از ورثه سهمالارث خود را به ثالث منتقل نموده است،
درخواست تقسیم ترکه از سوی منتقلالیه قابلیت استماع دارد.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه