مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۳۱۷

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به تبصره یک ماده 3قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394مبنی بر این که در صورت رد دعوای اعسار به موجب حکم قطعی ...نسبت به استیفای محکومبه و هزینههای اجرایی از محل وثیقه یا وجهالکفاله اقدام میشود ،چنانچه دادگاه با قبول اعسار محکومعلیه از پرداخت دفعی محکومبه او را به پرداخت محکومبه به صورت اقساط با تعیین پیشقسط ملزم کند ،آیا در صورت امتناع محکومعلیه از پرداخت پیش قسط و اقساط بعدی میتوان پیشقسط را از محل وثیقه یا وجهالکفاله استیفاء کرد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

در مواردی مانند فرض استعلام که دادگاه حکم به تقسیط محکومبه با تعیین مبلغی به عنوان پیشقسط صادر میکند، در واقع اعسار وی را در حد مبلغ پیش قسط نپذیرفته و رد کرده است ،بنابراین مقررات ذیل تبصره یک ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394در خصوص کفیل یا وثیقهگذار به میزان مبلغ پیشقسط قابل اعمال است. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۳۱۷ مورخ ۱۳۹۹/۰۳/۱۷ | مرکز حقوقی راهبرد