استعلام
در صورتی که محکوم با تسلیم به رأی و اسقاط حق تجدیدنظرخواهی درخواست اعمال تخفیف موضوع ماده 442
قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392با اصلاحات بعدی را به عمل آورد؛ لیکن چند روز بعد )قبل از انقضای
مهلت فرجامخواهی یا بعد از آن( با عدول از تسلیم به رأی ،از رأی فرجامخواهی کند ،در صورتی که دادگاه تا
تاریخ عدول او نسبت به درخواست اتخاذ تصمیم نکرده باشد آیا پذیرش فرجامخواهی در دو فرض بالا ممکن است؟
تسریع در پاسخ موجب امتنان است.
پاسخ اداره کل حقوقی
مستفاد از ماده 442قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392آن است که اسقاط حق تجدیدنظر و فرجامخواهی
مستلزم ایجاد تکلیف برای دادگاه به اعمال تخفیف موضوع این ماده است؛ بنابراین با اسقاط حق از سوی محکوم،
دادگاه باید به تکلیف قانونی خود عمل کند و انصراف بعدی محکوم و تقاضای تجدیدنظر یا فرجام )اعم از آنکه
داخل یا خارج از مهلت باشد( مؤثر در مقام نیست.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه