مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۳۰۵

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه خواهان دعوای مالی خود را به لحاظ مشخص نبودن بهای تعیین خواسته و در اجرای بند 14ماده 3قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب 1373با اصلاحات و الحاقات بعدی به صورت علیالحساب تقویم کند و در مرحله دادرسی دعوای مذکور به صلح و سازش و صدور گزارش منجر شود با توجه به اینکه برابر ماده 517قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی وانقلاب در امور مدنی مصوب 1379در مورد چنین دعوایی حکم خسارت صادر نخواهد شد ،آیا امکان دریافت و اخذ هزینه دادرسی از خواهان بر مبنای مبلغ مورد توافق و صلح و سازش به تبع مشخص شدن بهای خواسته وجود دارد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

رئیس محترم دادگستری شهرستان فلاورجان با سلام و دعای خیر؛ بازگشت به استعلام شماره 9016/130/38001مورخ 1399/03/06به شماره ثبت وارده 305مورخ ،1399/03/10نظریه مشورتی کمیسیون آیین دادرسی مدنی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود: حکم مقرر در بند 14ماده 3قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب 1373با اصلاحات و الحاقات بعدی مبنی بر آنکه » بقیه هزینه دادرسی بعد از تعیین خواسته و صدور حکم دریافت خواهد شد « منصرف از فرضی است که خواسته برابر بند یادشده به صورت علیالحساب تقویم و در جریان رسیدگی با حصول سازش ،گزارش اصلاحی صادر شده است .بنا به مراتب فوق خواهان در فرض سؤال تکلیفی به پرداخت هزینه دادرسی بیش از مبلغی که در زمان تقدیم دادخواست پرداخت کرده است ،ندارد. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۳۰۵ مورخ ۱۳۹۹/۰۴/۱۴ | مرکز حقوقی راهبرد