استعلام
با توجه به تبصره یک ماده 5قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور اصلاحی ،1393آن قسمت از گزارش بازرسی
غیر قضایی که حاکی از وقوع تخلف یا جرم باشد باید به تایید بازرس قضایی برسد .با توجه به اینکه جرم با اجتماع
عناصری از جمله عنصر روانی تحقق مییابد
آیا بازرسان قضایی مکلف به احراز سوء نیت مجرم هستند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
مستفاد از بند »د« ماده 2قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور اصلاحی 1393مبنی بر اینکه اگر » .....گزارش
بازرس متضمن اعلام وقوع جرمی است ...نسخهای از گزارش با دلایل و مدارک مربوط برای تعقیب و مجازات
مرتکب به مرجع قضایی ارسال «...این است که وظیفه بازرس یا هیأت بازرسی صرفاً اعلام جرم و گزارش آن به
مرجع قضایی است؛ بنابراین حکم موضوع تبصره 1ماده 5قانون پیشگفته مشعر بر احراز ارکان تشکیلدهنده جرم
از سوی بازرس یا هیأت بازرسی که متضمن رسیدگی قضایی است نمیباشد.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه