مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۲۶۳

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا ولی قهری پس از محکومیت مالی خود میتواند مالی را که به نام صغیر )فرزندش( میباشد برای وصول محکوم به به اجرای احکام مدنی معرفی کند؟ و تکلیف واحد اجرای احکام مدنی پس از وصول چنین درخواستی چیست؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،معرفی مال صغیر از سوی ولی قهری در قبال محکومیت خود ،معرفی مال از سوی شخص ثالث موضوع تبصره ماده 34قانون اجرای احکام مدنی مصوب ،1356تلقی میشود. ثانیاً ،با توجه به مواد 1183 ،1180و 1184قانون مدنی ،ولی قهری نماینده قانونی مولیعلیه است و رعایت غبطه و مصلحت صغیر تکلیف ولی قهری است و این به معنی احراز آن )احراز غبطه و مصلحت صغیر( توسط مرجع قضایی نیست؛ مگر اینکه خلاف آن ثابت شود؛ لذا در فرض سؤال که ولی قهری غبطه و مصلحت صغیر را در معرفی مال وی به اجرای احکام تشخیص داده است ،اقدام وی معتبر و نافذ خواهد بود. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۲۶۳ مورخ ۱۳۹۹/۰۵/۲۹ | مرکز حقوقی راهبرد